Οκτώ επιλογές για μια καλύτερη ζωή

Η κατεύθυνση της ζωής μας καθορίζεται από τις επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα. Επιλογές που συσσωρεύονται και επηρεάζουν το πεπρωμένο μας. Ακολουθούν οκτώ επιλογές που αν τις εφαρμόσετε, θα σας εξασφαλίσουν μία ζωή αφθονίας και ευημερίας σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

1. Επιλέξτε να αναπτυχθείτε σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό ακούγεται απλό αλλά τελικά πολλοί άνθρωποι, το μόνο που κάνουν είναι να εύχονται να αλλάξουν, χωρίς να το κάνουν πράξη, όπως για παράδειγμα πραγματικά να αθληθούν, να αποταμιεύσουν περισσότερα χρήματα κ.λ.π. Πάρτε λοιπόν την απόφαση σήμερα να γίνετε ένας άνθρωπος που βλέπει την προσωπική του ανάπτυξη σαν ένα ατέλειωτο ταξίδι.

2. Επιλέξτε να συμπεριφέρεστε πάντα καλά στους άλλους. Συχνά συναντάμε ποικίλους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους θα μας συμπεριφερθούν άσχημα. Μπορούμε να επιλέξουμε να τους συμπεριφερθούμε σωστά, άσχετα από το πως επιλέγουν εκείνοι να μας συμπεριφερθούν. Οταν μας λένε ψέματα, θα τους λέμε την αλήθεια. Όταν μας εξαπατούν, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί να μην καταφέρουμε άμεσα κάτι, αλλά μακροπρόθεσμα οι προσπάθειες μας θα ευοδώσουν. Και το πιο σημαντικό, θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.

3. Επιλέξτε να σταματήσετε μια άσχημη συνήθεια. Ξεκινήστε με το πιο σημαντικό, δηλαδή αντιμετωπίστε την κατάματα, χωρίς υπεκφυγές. Προσπαθήστε να καταβάλλετε όσο το δυνατόν περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσετε αυτήν τη συνήθεια. Προσοχή, μην επηρεάζεστε από τις απόψεις των άλλων. Σταματήστε το κάπνισμα, βγείτε από ένα χρέος, χάστε το περιττό βάρος. Αποκτήστε τον έλεγχο της κατάστασης!

4. Επιλέξτε να δουλέψετε πιο έξυπνα και αποδοτικά. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ισορροπία στο χώρο της δουλειάς. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουν, είναι να ανακαλύψουν πόσο χρόνο ξοδεύουν στη δουλειά τους, τι τους κάνει τελικά να δουλεύουν παραπάνω και συνεπώς τι οδηγεί την υπόλοιπη ζωή τους στο χάος. Το να κάνετε τη δουλειά σας δουλεύοντας εποικοδομητικά στον διαθέσιμο χρόνο, θα σας επιτρέψει να έχετε μία αίσθηση ελευθερίας γενικότερα σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

5. Επιλέξτε να βλέπετε τη δουλειά σας σαν ένα μέσο για να βοηθάτε τους άλλους και όχι σαν έναν τρόπο για να βγάζετε χρήματα. Αν βοηθάτε τους άλλους με την καρδιά σας, τα χρήματα σίγουρα θα προκύψουν σαν επιβράβευση της σκληρής σας δουλειάς. Αφιερώστε χρόνο βοηθώντας τους άλλους να εξελιχθούν και να βελτιωθούν και μαζί με αυτούς θα αυξηθούν και τα οικονομικά σας.

6. Επιλέξτε να γίνετε ισορροπημένοι πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά. Η ζωή μας είναι καλύτερη όταν έχουμε αυτές τις τρεις βασικές εκφάνσεις της ύπαρξης μας σε ισορροπία. Ξοδέψτε λίγο χρόνο για να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας, να νιώσετε υγιείς σωματικά και συναισθηματικά.

7. Επιλέξτε να προσφέρετε απλόχερα και όχι μόνο να απαιτείται από τους άλλους. Εάν καθένας από εμάς καταφέρει από καρδιάς να προσφέρει στον συνάνθρωπο του ό,τι χρειάζεται, είτε αυτό είναι χρήματα, είτε αγάπη, είτε συμπαράσταση, οι ζωές όλων μας θα είναι πιο ανθρώπινες, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο.

8. Επιλέξτε να πηγαίνετε σπίτι σας για δείπνο πιο συχνά. Η οικογένεια είναι η πιο σημαντική ομάδα ανθρώπων που θα ανήκετε ποτέ. Πάρτε την απόφαση σήμερα να έρθετε πιο κοντά και να δυναμώσετε την σχέση σας με τους γονείς σας, τους συγγενείς σας, τον/την σύζυγό σας και τα παιδιά σας. Αυτή είναι μια επιλογή για την οποία σίγουρα δεν θα μετανιώσετε ποτέ!