Τι μπορεί να κάνει η θετική σκέψη;

Τι ακριβώς μπορεί να κάνει η θετική σκέψη; Για να είμαι ειλικρινής, εξαιτίας κάποιων ανθρώπων η θετική σκέψη έχει αποκτήσει ένα κακό όνομα. Δεν αντέχω να ακούω κάποιο επιπόλαιο άτομο να λέει ότι με τη θετική σκέψη μπορούμε απλά να κάνουμε "τα πάντα". Αν το σκεφτείτε για μια στιγμή, θα καταλάβετε τον παραλογισμό του. Για παράδειγμα, όσο θετικά και να σκέφτομαι, δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω τις επιδόσεις ενός πρωταθλητή του στίβου, ή να κάνω μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση – ούτε καν μια μικρή – και να περιμένω ότι ο ασθενής μου θα επιβιώσει! Ο Μάτζικ Τζόνσον υπήρξε ένας μεγάλος αθλητής του μπάσκετ με θετική και αισιόδοξη στάση για τη ζωή, αλλά ως τζόκεϊ ή χορευτής μπαλέτου θα ήταν μια πλήρης αποτυχία.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι με τη θετική σκέψη δεν θα μπορέσετε να κάνετε "τα πάντα". Ωστόσο, είναι ακόμη ασφαλέστερο να πούμε ότι η θετική σκέψη θα σας βοηθήσει να κάνετε «τα πάντα» καλύτερα από ό,τι η αρνητική σκέψη. Με τη θετική σκέψη θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που έχετε, και αυτό είναι υπέροχο.
Μπορεί να μπείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, να πατήσετε τον διακόπτη και να ανοίξετε το φως. Το πάτημα του διακόπτη δεν παράγει την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά απελευθερώνει την ηλεκτρική ενέργεια που είχε αποθηκευτεί. Η θετική σκέψη λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο - απελευθερώνει τις δυνατότητες που έχετε.

Ο μαθητής που δεν έχει μελετήσει και προετοιμαστεί για τις εξετάσεις του, δεν θα βοηθηθεί από τη θετική σκέψη. Ωστόσο, η θετική σκέψη θα βοηθήσει τον μαθητή που έχει μελετήσει και προετοιμαστεί, απελευθερώνοντας τις γνώσεις που έχει αυτός αποθηκεύσει. Για να το πω διαφορετικά, η γνώση δημιουργεί αυτοπεποίθηση, η αυτοπεποίθηση ενθουσιασμό, και ο ενθουσιασμός είναι ένα σημαντικό κλειδί για να γινόμαστε καλύτεροι και να πετυχαίνουμε περισσότερα στη ζωή μας.

Υιοθετήστε τη θετική προσέγγιση στη ζωή και θα σας δω στην κορυφή!

Zig Ziglar