Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας για τη νέα χρονιά σε 6 βήματα


Θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερο εισόδημα; Να αδυνατίσετε; Να προσέχετε πλέον την εμφάνισή σας; Να μάθετε μια νέα γλώσσα, να αποκτήσετε μια δεξιότητα ή οτιδήποτε άλλο; Υπάρχει τρόπος για να πετύχετε τους στόχους σας. Αρκεί να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

1. Βρείτε τον στόχο σας

Προφανώς και θα έχετε ήδη βρει τον στόχο σας, απλώς το θέμα είναι να τον κάνετε όσο πιο συγκεκριμένο γίνεται. Δηλαδή αν θέλετε περισσότερα χρήματα, πείτε συγκεκριμένα πόσα χρήματα ( μην βάλετε στόχο τα 5.000 ευρώ το μήνα και θα σας πούμε πιο κάτω γιατί). Αν θέλετε να φτιάξετε το σώμα σας μην βάλετε έναν τόσο γενικό στόχο, αλλά πείτε στον εαυτό σας ότι θέλετε να χάσετε 4 κιλά (ναι σε πρώτη φάση).

2. Ο στόχος σας πρέπει να είναι ρεαλιστικός

Εδώ είναι αυτό που σας είπαμε παραπάνω. Δεν γίνεται αν ο μισθός σας είναι 800 ευρώ κι έχετε συγκεκριμένες σπουδές και δυνατότητες να βάλετε στόχο τις 5.000 ευρώ μηνιαίως, γιατί απλώς κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Όχι πως δεν θα μπορούσε να σας συμβεί, απλώς έχετε τις ίδιες πιθανότητες με το να κερδίσετε τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Εξάλλου θ΄απογοητευτείτε όταν δείτε πως ο στόχος σας δεν επιτυγχάνεται. Οπότε βάλτε στο νου σας οτι θα αυξήσετε το εισόδημά σας κατά 200 ευρώ. Καταλαβαίνετε πως μπορείτε να βρείτε τρόπους είτε με μικρές δουλειές ν΄αποκτήσετε αυτά τα 200 ευρώ, αλλά ακόμη και κάνοντας περικοπές και οικονομία κατά 200 ευρώ τον μήνα (π.χ κόβοντας το κάπνισμα ή μειώνοντας τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ)



3. Βάλτε χρονοδιαγράμματα

Κάντε αυτό που κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρείες. Βάλτε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια και όχι σε χρόνο ρεκόρ, συνυπολογίζοντας και κάποιες μέρες που μπορεί να έχετε κάποιες ατυχίες (ανάλογα με τον στόχο που θα βάλετε) πείτε πως την τάδε του μηνός θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ο στόχος.

4. Παρακολουθείστε την επίτευξη του στόχου

Πρέπει να βλέπετε σε καθημερινή βάση πώς τα πηγαίνετε με τον στόχο σας και όχι απλώς ν΄αφεθείτε και να περιμένετε την ημέρα που έχετε θέσει ως καταληκτική για να δείτε τ΄αποτελέσματα γιατί μπορεί να μην είναι όπως τα περιμένετε. Κι αυτό γιατί μπορεί να εμφανιστούν εμπόδια, δυσκολίες που δεν τα είχατε υπολογίσει στην αρχή οπότε θα είναι αναγκαίο ν΄αναπροσαρμόσετε τον στόχο σας για να τον πετύχετε.

5. Μην τα παρατήσετε

Μπορεί κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ν΄απογοητευτείτε, να δείτε από κοντά τις δυσκολίες. Μην τα παρατήσετε. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας, δείξτε του με κάθε τρόπο πως τον υποστηρίζετε και σκεφτείτε πως ακόμη και σ΄αυτό το σημείο που έχετε φθάσει είναι σίγουρα κάποια βήματα εμπρός σε σχέση με όταν ξεκινήσατε! Πιστέψτε σ΄εσάς και σε αυτό που κάνετε, νιώστε πως σας αξίζει το καλύτερο και πάψτε να κρίνετε τον εαυτό σας!

6. Βάλτε έναν στόχο τη φορά

Αυτό είναι πολύ βασικό και φυσικά πολύ εύκολο.Μόνο έναν στόχο κάθε φορά πρέπει να βάζετε γιατί αλλιώς δεν θα πετύχετε κανέναν… Μόλις βρεθείτε μπροστά στο αποτέλεσμα του πρώτου σας στόχου νιώστε τη χαρά, ζήστε το συναίσθημα της επιτυχίας κι αφού περάσουν λίγες μέρες, συνεχίζετε με τον επόμενο στόχο!

Πηγή: womannow.gr