Δέκα tips για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας

Αν κάνετε κάποια πράγματα διαφορετικά, ίσως μπορέσετε να αλλάξετε την οικονομική σας κατάσταση. Με αργά και σταθερά βήματα, χωρίς βιασύνη και σπασμωδικές κινήσεις, μπορείτε να κάνετε τα επόμενα έτη πιο προσοδοφόρα.

Υιοθετώντας και εφαρμόζοντας αυτά τα 10 tips που σας δίνουμε παρακάτω, οι πιθανότητες να γίνετε πλούσιοι, είναι πολύ μεγάλες.

1. Γίνετε ο οικονομικός διαχειριστής του εαυτού σας
Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζετε τα οικονομικά σας και πού πηγαίνουν τα χρήματά σας. Εναπόκειται σε εσάς να αναλάβετε τον έλεγχο του οικονομικού μέλλοντός σας και να τον κατευθύνετε προς το σημείο που θέλετε να πάτε.

2. Κάντε περικοπές
Δεν μιλάμε για μεγάλες οικονομίες, απλώς προσδιορίστε ένα έξοδο που δεν σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους σας και κόψτε το για 30 ημέρες. Μια απλή δαπάνη που δεν σας προσφέρει τίποτα και σας τρώει χρόνο.

3. Προτεραιότητα έχει ο εαυτός σας
Να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας, ώστε να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία για να φροντίζετε τους άλλους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμάς βάζουμε τους άλλους πρώτα και τότε δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.




4. Να είστε ανιδιοτελείς
Οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες δίνουν και επικεντρώνονται στη βοήθεια προς τους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται περισσότερα χρήματα σε αντάλλαγμα.

5. Καθορίστε τι σημαίνει πραγματικός πλούτος για σας
Στο λεξικό, ο πλούτος ορίζεται ως «ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και περιουσιών». Ωστόσο, όταν ρωτάς κάποιον που είναι πραγματικά πλούσιος, παίρνεις μια εντελώς διαφορετική απάντηση.

6. Προσθέστε άλλη μια ροή εισοδήματος
Οι πλούσιοι ποτέ δεν βασίζονται σε ένα εισόδημα. Έχουν πολυάριθμες πηγές, οι οποίες τους προστατεύουν από τις αλλαγές στην οικονομία.

7. Παρακολουθήστε την πρόοδο σας
Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα βγάζετε ή πόσα ξοδεύετε. Αυτό που έχει σημασία είναι πόσα κρατάτε, γι’ αυτό και κάθε μήνα θα πρέπει να παρακολουθείτε την καθαρή σας αξία.

8. Συνεργαστείτε με πλούσιους ανθρώπους
Το δίκτυο των ανθρώπων γύρω σας, έχει άμεση σχέση με την καθαρή σας αξία. Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεστε, αντανακλώνται έντονα στη δική σας ζωή και αυτό θα έχει αποτέλεσμα σε κάποιο κομμάτι της ζωής σας.

9. Οργανώστε τους στόχους σας
Αν δεν έχετε καθόλου στόχους, θα πρέπει να αποκτήσετε μερικούς. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε θέσει πάρα πολλούς στόχους, θα πρέπει να τους μειώσετε και να επικεντρωθείτε σε λιγότερους γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε να πετύχετε κανέναν από αυτούς.

10. Αυτοματοποιήστε τη διαχείριση των οικονομικών σας
Δηλαδή, κανονίστε όταν εισέρχονται τα χρήματα στον λογαριασμό σας, να διασκορπίζονται στις οικονομικές σας υποχρεώσεις αυτόματα. Αυτό όχι μόνο μας κάνει να κερδίζουμε χρόνο, αλλά μας εμποδίζει από το να σπαταλάμε χρήματα.

Πηγή: mononews.gr