6 παράξενες συμβουλές επιτυχίας από επιτυχημένους ανθρώπους

Εάν τα κλισέ όπως «ακολουθήστε το πάθος σας», «δώστε το 110%» και «να είστε ο εαυτός σας» δεν σας πείθουν πια και πολύ, οι συμβουλές κάποιων από τους πιο διάσημους επιχειρηματίες του κόσμου – μερικές μάλιστα αρκετά… αντισυμβατικές – ίσως σας δώσουν τις βάσεις που χρειάζεστε για ξεκινήσετε και να χτίσετε μία επιτυχημένη καριέρα.

1. «Μη μετανιώνεις για τίποτα από το παρελθόν – Προχώρα στο επόμενο στάδιο» - Richard Branson, ιδρυτής του ομίλου Virgin Group (από δίσκους μέχρι διαστημόπλοια)

Αυτή τη συμβουλή του την έδωσε η μητέρα του και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virgin την εφάρμοσε με επιτυχία. «Ο χρόνος που οι άνθρωποι χάνουν σκεπτόμενοι τις αποτυχίες τους, αντί να βάζουν αυτή την ενέργεια σε άλλο, καινούριο έργο, πάντα με εκπλήσσει», είχε δηλώσει ο δισεκατομμυριούχος.

2. «Μάθετε να συμπεριφέρεστε με ταπεινότητα και αυτοσυγκράτηση» - Warren Buffett, μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος το 2010, η καλύτερη συμβουλή που έλαβε ποτέ ήταν από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματός του, το Berkshire Hathaway. Ο Thomas Murphy του είχε πει κάποτε: «Θυμήσου Warren, πριν βρίσεις ή εκραγείς, απλά κράτα το στόμα σου κλειστό και δες αν θα νιώθεις και αύριο το ίδιο».

Κατά τη διάρκεια της περσινής ετήσιας συνάντησης των μετόχων του Berkshire Hathaway, ο Buffett έδωσε την δική του συμβουλή: Το κλειδί για να κάνεις φίλους και να συνεργαστείς καλά με τους συναδέλφους σου, είναι να υιοθετείς τις ιδιότητες των ανθρώπων που θαυμάζεις και να γίνεσαι έτσι καλύτερος και πιο ώριμος άνθρωπος.




3 . «Μη δουλεύετε τόσο σκληρά» - Arianna Huffington, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας

Ίσως και λόγω της ελληνικής καταγωγής της, η Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου - ιδρύτρια και διευθύντρια της Huffington Post – φαίνεται να γνωρίζει ότι η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη. «Για πάρα πολύ καιρό, λειτουργούμε υπό την πίεση της ψευδαίσθησης ότι για την επίτευξη επιτυχίας θα πρέπει να «καούμε» στη δουλειά. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έλεγα στον εαυτό μου: Arianna, η απόδοσή σου θα βελτιωθεί πραγματικά αν μπορείς όχι μόνο να δουλεύεις σκληρά αλλά και να βγεις από την πρίζα, να επαναφορτίσεις και να ανανεώσεις τον εαυτό σου» είχε δηλώσει πρόσφατα.

4. «Relax» - George Stephanopoulos, παρουσιαστής ειδήσεων και πρώην δεξί χέρι του Προέδρου Μπιλ Κλίντον (διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και ανώτερος σύμβουλος 1992-1996).

Άλλος ένας επιτυχημένος Ελληνοαμερικανός, ο Τζορτζ Ρόμπερτ Στεφανόπουλος, που αναγνωρίζει την αξία της χαλάρωσης και της ξεκούρασης. Γιατί; Γιατί «σχεδόν τίποτα από αυτά που σας αγχώνουν σήμερα, δεν θα καθορίσει το μέλλον σας».

5. «Μην ακούτε τους γονείς σας» - Brian Chesky, ιδρυτής και CEO της διάσημης πλατφόρμας εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb

«Είναι οι σημαντικότερες σχέσεις στη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν πρέπει να λαμβάνετε συμβουλές σταδιοδρομίας από αυτούς - και χρησιμοποιώ τους γονείς ως πληρεξούσιο για όλες τις πιέσεις στον κόσμο» , δήλωσε πρόσφατα στους The New York Times.

«Επίσης, συμβουλεύω τους νέους ότι όποιο επάγγελμα και αν διαλέξουν, να ξεκινούν πάντα με την ιδέα ότι θα αποτύχουν - έτσι, δεν θα παίρνετε αποφάσεις με βάση την επιτυχία, τα χρήματα και την καριέρα, αλλά με βάση αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε στη ζωή σας».

6. «Μην το παίζετε ο σταρ του γραφείου, θα βλάψει την καριέρα σας» - John Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry

«Ενώ είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται αυτό που κάνετε και η αξία σας, το να προσπαθήσετε να αρπάξετε τη δόξα από τους συναδέλφους σας, θα σας κάνει αντιπαθητικούς, ακόμα και στο αφεντικό σας», προειδοποιεί. «Επίσης, προσωπικά, όποιος προσπαθεί σκληρά να δείξει ότι είναι σούπερ σταρ, μου δίνει την εντύπωση ότι τον νοιάζει μόνο για το τι είναι καλύτερο για τον αυτό του και όχι για την εταιρεία ως σύνολο».

Πηγή: news.gr